Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Οι κάτοχοι θα υποχρεωθούν να δηλώσουν πλήρη στοιχεία, γεγονός που - σύμφωνα με τις εταιρείες- θα προκαλέσει αλαλούμ στην αγορά

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4518167&ml=1

Φραγή σε 13,5 εκατ. καρτοκινητά

Απενεργοποίηση εξπρές με στόχο την καταπολέμηση της εγκληματικότητας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΑΝΝΗΣ Λ. ΠΟΛΙΤΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Επαφές με Ευρωπαίους  ομολόγους του είχε για την  προετοιμασία της ρύθμισης  ο υπουργός Μεταφορών,  Ευ. Στυλιανίδης
Τέλος από τον Ιούλιο για 13.500.000 ανώνυμα καρτοκινητά τηλέφωνα που υπάρχουν στη χώρα μας. Με διαδικασίες εξπρές η κυβέρνηση προχωρά στην πλήρη αλλαγή του συστήματος της κινητής τηλεφωνίας με δύο στόχους: Ο πρώτος- όπως υποστηρίζουν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη- είναι να περιοριστεί η μεγάλη εγκληματικότητα, και ο δεύτερος να προστατευθούν οι πολίτες από εκβιασμούς, απειλές και κακόβουλες φάρσες.

Η κυβέρνηση οδηγήθηκε σ΄ αυτήν την απόφαση μετά τις αλλεπάλληλες αποτυχίες των διωκτικών αρχών να εντοπίσουν τα ίχνη μελών τρομοκρατικών οργανώσεων, τους απαγωγείς του Περικλή Παναγόπουλου, καθώς και άλλους κοινούς εγκληματίες οι οποίοι χρησιμοποιούσαν καρτοκινητά στις συνεννοήσεις τους. Παράλληλα, πληθαίνουν καθημερινά οι καταγγελίες για εκβιασμούς απλών πολιτών οι οποίοι δέχονται απειλητικά μηνύματα από αγνώστους.

Με εντολή του Πρωθυπουργού ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευρ. Στυλιανίδης πήγε στις Βρυξέλλες και μίλησε με τους αρμοδίους στην Κομισιόν ενώ επικοινώνησε και με τους συναδέλφους του στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι και τον πληροφόρησαν για τον τρόπο που κινούνται οι ίδιοι για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο που είναι έτοιμο και πρόκειται να έρθει στο Α΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής αμέσως μετά τις εκλογές, αλλάζει τις συνήθειες εκατομμυρίων πολιτών που αγοράζουν από το περίπτερο την κάρ τα SΙΜ χωρίς να δώσουν οποιοδήποτε προσωπικό τους στοιχείο. Οι νέοι όροι. Στο εξής η κάρτα θα είναι μια και μοναδική και θα πωλείται μαζί με το κινητό μετά την επίδειξη ταυτότητας. Οι χρήστες εάν δεν επιθυμούν να έχουν μόνιμη σύνδεση με συμβόλαιο θα μπορούν να αγοράζουν χρόνο ομιλίας των 5, 10 ή 20 ευρώ αφού όμως έχουν αγοράσει την κάρτα από τα σημεία πώλησης και έχουν δώσει τα πλήρη στοιχεία τους. Η κάθε κάρτα θα έχει έναν κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Τα στοιχεία του προσώπου θα υπάρχουν στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και οι διωκτικές αρχές με εισαγγελική απόφαση θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να έχουν πρόσβαση σ΄ αυτά. Με τον τρόπο αυτόν οι διωκτικές αρχές εκτιμούν ότι σύντομα θα έχουν σημαντικά αποτελέσματα στην εξιχνίαση εγκλημάτων.

Στη διαδικασία αυτή υπάρχουν αντιρρήσεις για παραβίαση προσωπικών δεδομένων οι οποίες θα διατυπωθούν έντονα κατά τη συζήτηση στη Βουλή. Μάλιστα, κάποιοι βουλευτές εκτιμούν ότι η κυβέρνηση ίσως να μην καταφέρει να περάσει το νομοσχέδιο από το θερινό τμήμα και να αναγκαστεί να το αφήσει για την Ολομέλεια του φθινοπώρου. Τα κυβερνητι- κά στελέχη ωστόσο υποστηρίζουν ότι ο νέος νόμος θα είναι σαφής και ξεκάθαρος και απόλυτα προσαρμοσμένος με το καθεστώς που ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Όχι μόνο δεν θα παραβιάζονται τα προσωπικά δεδομένα, αντίθετα οι πολίτες θα προστατεύονται ώστε να μην πέφτουν θύματα κακοποιών και εκβιαστών που διαταράσσουν την οικογενειακή γαλήνη τους», λέει πηγή του υπουργείου Μεταφορών. Πάντως αυτήν την ώρα υπάρχουν 13.500.000 καρτοκινητά από τα οποία ενεργά σε μόνιμη βάση είναι τα 7.000.000. Μετά την ψήφιση του νόμου θα υπάρξει ένα διάστημα προσαρμογής και μετά οι συνδέσεις των ανώνυμων καρτοκινητών θα διακοπούν. Όσοι χρησιμοποιούν καρτοκινητό θα πρέπει να προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση.

Μόνο με ταυτότητα

 


Θα ανθήσει η μαύρη αγορά

Ένα από τα επιχειρήματα όσων διαφωνούν μ΄ αυτήν τη ρύθμιση είναι ότι το πρόβλημα της ασφάλειας δεν θα λυθεί ριζικά, καθώς θα πωλούνται στη μαύρη αγορά κάρτες που έρχονται από κάποιες χώρες του εξωτερικού στις οποίες πωλούνται ελεύθερα όπως συμβαίνει και σήμερα στην Ελλάδα. «Εάν κάποιος θέλει να διαπράξει εγκληματική πράξη θα πάρει κάρτα από χώρα του εξωτερικού και θα κάνει τη δουλειά του», λέει στέλεχος εταιρείας κινητής τηλεφωνίας και προσθέτει ότι οι μετανάστες που δεν έχουν χαρτιά- και είναι πολλοίείναι αναγκασμένοι να προμηθεύονται κάρτες μόνο από τη μαύρη αγορά. Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης θα προσκρούσει και στη μεγάλη αντίδραση των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας καθώς είναι αναγκασμένες να αλλάξουν εντελώς τον τρόπο λειτουργίας του και να αναδιατάξουν τα δίκτυα πώλησης. «Σήμερα οι κάρτες πωλούνται στα περίπτερα και τα ψιλικατζίδικα. Στο εξής θα πρέπει να δημιουργηθεί δίκτυο πώλησης από τις εταιρείες», λέει στέλεχος της αγοράς και προσθέτει: «Το κόστος γι΄ αυτήν την αλλαγή θα είναι μεγάλο και οι εταιρείες δεν είναι διατεθειμένες να το πληρώσουν. Φανταστείτε τι θα συμβεί το διάστημα της προσαρμογής που θα προσέλθουν εκατομμύρια κάτοχοι καρτοκινητών στα σημεία πώλησης για να δώσουν τα στοιχεία τους και να νομιμοποιήσουν τον αριθμό που κατέχουν σήμερα».

Για τα σπίτια,γραφεία,επιχειρήσεις Κερδίστε εκατοντάδες ευρώ μόνο εδώ
Αδιαβροχοποιήστε με Νανοτεχνολογία ΤΟΙΧΟ,Τσιμέντο,Ταράτσα,Μάρμαρο,ΞΥΛΟ
Διεθνείς Κλήσεις με Πολύ Χαμηλές Χρεώσεις. Virtual Τηλεκάρτα!
11 Δείκτες. Ζωντανές τιμές. Δοκιμάστε την Δωρεάν πλατφόρμα μας!
Μπες και δες τα νεότερα μοντέλα της αγοράς, μόνο στο U!

Οι απόψεις σας

ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ...
ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΑΡΧΗ ΜΑ ΜΠΕΙ ΤΕΡΜΑ ΣΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΝΩΜΑΛΟ-Η ΠΡΩΗΝ ΓΚΟΜΕΝΟ Η ΓΚΟΜΕΝΑ. Η ΚΑΙ ΣΤΟΝ/ΣΤΗΝ ΕΝ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΣΥΖΥΓΟ.ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΩΝΙΜΙΑ ΚΑΙ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΙΣ ΠΙΟ ΑΚΑΤΑΛΗΛΕΣ ΩΡΕΣ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙς ΑΠΕΙΛΕΣ.
ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΒΙΩΝΗ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΙΣΗ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΥΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤ ΑΡΧΗ ΤΡΟΧΟΠΑΙΔΗ ΣΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ,ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ..
ΠΑΝΤΩΣ ΕΓΩ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΛΟ ΚΑΤ ΑΡΧΑΣ.
ΝΑ ΗΣΗΧΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ.
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 23/5/2009 18:59
Γιατί, ως γνωστόν, είναι απολύτως αδύνατο για έναν κακοποιό να πλαστογραφήσει μια ταυτότητα και να αγοράσει κινητό δίνοντας ψεύτικα στοιχεία. Ή να χρησιμοποιήσει άλλες τεχνολογίες. Πρόκειται για ένα ακόμα μέτρο-τσιχλόφουσκα που μόνο τους αδαείς μπορεί να πείσει. Οι κακοποιοί θα συνεχίσουν να τηλεφωνούν ανώνυμα και οι νομοταγείς πολίτες θα ταλαιπωρηθούν (και θα καταγραφούν!) χωρίς λόγο. Στο κάτω κάτω τα κινητά είναι εργαλεία επικοινωνίας, όχι φονικά όπλα! Με ποιά λογική θέλουν να επιβάλλουν την απαγόρευση ανώνυμης κατοχής τους? Την λογική της Σοβιετικής Ένωσης που απαγόρευε την ανώνυμη κατοχή γραφομηχανής? Με αυτά και με αυτά αποδεικνύουν κάθε μέρα πόση λίγη σχέση έχουν με τον φιλελευθερισμό στην Νέα Δημοκρατία. Για κάθε πρόβλημα προβάλλουν μια κρατική απαγορευση ως λύση. Μόνο που δεν υπολόγισαν ότι οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι στρατιωτάκια του ΚΚΕ ούτε ποδοσφαιρικοί οπαδοί του ΠΑΣΟΚ. Και θα δώσουν την ηχηρή τιμωρία που τους αρμόζει, τώρα όσο και στις επερχόμενες εθνικές εκλογές!
Απηυδισμένος Νεοδημοκράτης 23/5/2009 18:03
Μα τι διάολο, σε αυτή τη χώρα αυτο είναι το μοναδικό μας πρόβλημα; Δε λέω, ας το εφαρμόσουν, δε με ενδιαφέρει, ούτε παρανομώ και επιλέον πηγαινοέρχομαι στο εξωτερικό και έχω κάρτα από εκεί. Αλλά ξαναρωτάω ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ????????????? Άσε που θα γίνει της κακομοίρας. Όπως με το ΑΜΚΑ. Τελικά οι Έλληνες δεν θα είναι ποτέ άνεργοι. Θα γυρνάνε από ουρά σε ουρά : για ΑΜΚΑ, για καρτα τηλεφώνου, για σύνταξη, για κοινωνικό τουρισμό, για ΙΚΑ και λοιπά. Ποτέ πια άνεργοι. Α ρε νεοδημικράτες είστε γάτες.
ΛΟΛ. 23/5/2009 17:43
ela re k exei ekloges soon... se esas prasinogalazioi to lew... re oust....
v.s. 23/5/2009 17:29
ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟΣ... ΟΠΟΤΕ ΚΑΛΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΔΩ... ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ...
ΝΙΚΟΣ 23/5/2009 16:57
Αχρηστο μέτρο...και επειδή μου αρέσει ο λόγος μου να είναι πάντα τεκμηριωμένος θα σας αποδείξω γιατι ειναι "π**στικο" μέτρο το παραπάνω...Η μαφία στην ιταλία και δη οι ναπολιτάνοι για όσους ξέρουν επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω skype!!το οποίο δεν μπορεί να παρακολουθήσει κανεις!Παραδοχή της ίδιας της αντιτρομοκρατικής είναι αυτο!Επίσης όταν αγοράζουμε ένα όπλο ξέρει η αστυνιμία πάντα σε ποιον ανήκει επειδή πρέπει να έχεις άδεια, ακόμα και για κυνηγετικο.Όποτε όλοι οι εγκληματίες και για να μην μπερδευόμαστε δεν εννοω τους απαγωγεις των εκάστοτε βαθυπλουτων νομιμων εγκληματιων κλεβουν όπλα και κάνουν τη δουλειά τους!τόσο απλό και ομορφο!ακριβως το ίδιο θα συμβει και με τα καρτοκινητά!Επίσης όλοι αυτοι που έχουν καρτα ήδη και θα καταργηθεί μπορούν να ακολουθήσουν την νομική οδο για αποζημίωση!Δεν κατάλαβα δηλ πως σου καταργουν κάτι που έχεις πληρώσει;;;τα λεφτά σας πίσω!!!
toka 23/5/2009 16:47
απολυτως σωστο,να σταματησει και η αποκρυψη εντελως,στο κατω -κατω οποιος δεν εχει να φοβηθει κατι δεν εχει προβλημα να δηλωσει το ονομα του,προσωπικα δεδομενα δεν υπαρχουν απ τη στιγμη που τα εχουν οι τραπεζεςκαι μας παιρνουν για να πουλησουν προιοντα τους,και μην ειμαστε αρνητικοι σε ολα,οχι και γυριζει η χωρα πισω 40 χρονια επειδη θα δηλωνουμε το αυτονοητο,δηλ.τον αριθμο που χρησιμοποιουμε...διευθυνση δεν δηλωνεις?αριθμο αυτοκινητου?ε,θα δηλωνεις και το τηλεφωνο,που ειναι το προβλημα?εκτος εαν εισαι μαστροπος,εκδιδομενη γυναικα η μελλοντικος εγκληματιας,...
kostas-k 23/5/2009 16:41
Μπορεί να αποκλειστή η αγορά καρτών από το εξωτερικό.΄Εστω με φραγή σε συνδέσεις χωρίς στοιχεία.Αλλιώς μόνο δυσκολίες και δαπάνες θα προκαλέση το μέτρο.Ίσως να προσπορίση στο Δημόσιο χρήματα.Δυσκολίες μεγάλες θα προκληθούν ,όταν εκατομμύρια χρήστες καρτοκινητών θα εγγράφωνται σε πρακτορεία των Εταιρειών κινητής τηλεφωνίας δίδοντας τα στοιχεία των.23-5-09
Freidenker 23/5/2009 16:33
ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΚΙΝΗΣΗ!!
GOLDEN BOY 23/5/2009 15:58
Συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο "vrazeiToKazani". Αυτά τα μέτρα είναι μέτρα βιτρίνας.. Δηλαδή όταν δεν υπήρχαν τα κινητά δεν υπήρχε εγκληματικότητα;; ή αυξήθηκε λόγω των κινητών; Πολύ απλά είναι ακόμα μια βλακεία της κυβέρνησης που δεν θα οφελήσει τίποτα και πουθενά! το μόνο που θα επιφέρει είναι σύγχηση και αναστάτωση..
miltos 23/5/2009 15:45
Προηγούμενο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου