Σάββατο 30 Μαΐου 2009

ΕΝΩΣΗ  ΚΕΝΤΡΩΩΝ

ΚΑΡΟΛΟΥ  28

104 37   ΑΘΗΝΑ

210-5220896

210-5246864

6944-394437

EMAIL: basilisleventis@antidiaploki.gr 
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  29/05/2009 
 

      Αισιοδοξία επικρατεί στο κόμμα της ΕΝΩΣΗΣ  ΚΕΝΤΡΩΩΝ για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 7ης Ιούνη. Παρά το γεγονός ότι τα ΜΜΕ συνέχισαν τη φίμωση του κόμματος καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο, η σκληρή δουλειά αρκετών φίλων μας, η συμμετοχή τής νεολαίας πολύ πιο ενεργά στον αγώνα μας, καθώς και η υπεροχή της ιδεολογίας μας – που είναι η μόνη που συμβαδίζει με το χαρακτήρα και τα οράματα του μέσου έλληνα – μας επιτρέπουν να προσδοκούμε ένα αποτέλεσμα εισόδου της ΕΝΩΣΗΣ  ΚΕΝΤΡΩΩΝ στην ευρωβουλή.

      Περιττό να αναφέρουμε, ότι τα δεκάλεπτα που έδωσαν στο κόμμα μας ως δικαίωμα προβολής στα κανάλια, εκείνα τα μετέδωσαν, άλλα δύο μετά τα μεσάνυκτα, άλλα επτά ή ώρα το πρωί. Αξίζει να αναφερθεί η περίπτωση της τηλεόρασης του Σκάϊ, που πρόβαλε το δεκάλεπτο της ΕΝΩΣΗΣ  ΚΕΝΤΡΩΩΝ στις τρις και μισή ή ώρα μετά τα μεσάνυκτα. . .

      Αδυνατούμε να καταλάβουμε τους κυρίους του ΕΣΡ, αφού δόθηκε κάποιος (μικρός έστω και ασήμαντος χρόνος στα κόμματα), γιατί δεν έβαλαν ένα όριο, μία ζώνη χρονική προβολής των μηνυμάτων, γιατί επέτρεψαν στα κανάλια να βάλουν τα μηνύματα ότι ώρα γούσταραν, έτσι ώστε κόμματα που λόγω των απόψεών τους διώκονται από τους μεγαλοεκδότες, να τύχουν τόσο εχθρικής αντιμετώπισης; Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ζητάει την παραπομπή στη δικαιοσύνη των περισσοτέρων από τους καναλάρχες, για τα αδικήματα της συμμετοχής τους στη ληστεία σε βάρος της κοινωνίας του 1999 στο χρηματιστήριο. Είναι φυσικό λοιπόν οι καναλάρχες να εχθρεύονται τον Βασίλη  Λεβέντη και να επιδιώκουν με κάθε τρόπο την εξόντωση του. Το ΕΣΡ μη προστατεύοντας το κόμμα μας από την ανήθικη στάση των καναλαρχών κατέστη συνένοχο μαζί τους και αυτό το καταγράφουμε. Η ψήφος της 7ης Ιούνη είναι ψήφος καταδίκης όλων αυτών των φαινομένων πολιτικού ρατσισμού που συμβαίνει στην Ελλάδα.

      Όσο για το περίφημο ντιμπέϊτ των πολιτικών αρχηγών, δεν χρειάζεται να το σχολιάσουμε, η ίδια η κοινωνία αδιαφόρησε, οι πολλοί δεν το είδαν, όσοι το είδαν έχασαν τον χρόνο τους, ο κοινός παρανομαστής των εμφανισθέντων είναι η υποκρισία, η ξύλινη γλώσσα, η απώλεια αξιοπιστίας. Όταν προ καιρού είδε το φως της δημοσιότητας δημοσκόπηση με βάση την οποία το 80%  του λαού μας απορρίπτει όλα τα εντός βουλής κόμματα, αντιλαμβανόμαστε ότι το ντιμπέϊτ θα μπορούσε να αγγίξει μόνο το 20%, δηλαδή τους βολεμένους, τους κρατικοδίαιτους, και κομματικοδίαιτους, τους  βιοποριζόμενους από το στενό κλοιό των κομμάτων. Όταν λέμε κρατικοδίαιτους, δεν θέλουμε να θίξουμε τους δημόσιους υπαλλήλους – που ήδη είναι είδος υπό δίωξη –  αναφερόμαστε κυρίως σε μανδαρίνους κομμάτων που έχουν δύο-τρις – ίσως και περισσότερες αργομισθίες στο δημόσιο, σε δημοσιογράφους διπλοθεσίτες και τριπλοθεσίτες  που πληρώνονται αδρά για να λιβανίζουν το πολιτικό σύστημα. Τους δημόσιους υπαλλήλους τους αγαπάμε, θα στηρίξουμε όσους προσφέρουν έργο, θα κυνηγήσουμε όμως τους αργόμισθους και τα τρωκτικά. Είναι στοίχημα ζωής για την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ η καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς, η δίωξη που κάνουν σε βάρος μας τα ΜΜΕ οφείλεται στη θεμελιακή αυτή αρχή μας.

      Ωστόσο ο ψηφοφόρος της 7ης Ιούνη ψηφίζει ΕΝΩΣΗ  ΚΕΝΤΡΩΩΝ γιατί θέλει δικαιοσύνη, δημοκρατία, ηθική υπόσταση του κράτους, ισοπολιτεία και προστασία των οικολογικών αξιών. Οι οικολόγοι που λανσάρονται σήμερα από γνωστό συγκροτηματάρχη της διαπλοκής, μόνο οικολόγοι δεν είναι. Γίνονται όργανα κάποιων που αποβλέπουν στις επιδοτήσεις της Ε.Ε. για την πράσινη ανάπτυξη. Ελπίζουμε ότι ο ανυποψίαστος κόσμος που δίκαια αγαπά την οικολογία μέχρι τις     7 Ιούνη θα το έχει συνειδητοποιήσει αυτό. Η ιερή υπόθεση της οικολογίας θα ήταν τραγικό να πέσει σε λάθος χέρια, σε ανθρώπους που μέχρι πρότινος ήταν πολιτευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Επιτέλους, να αποφασίσει ο κόσμος, ποιος είναι κατάλληλος για την Ευρωβουλή, ο Βασίλης Λεβέντης ή ο Τρεμόπουλος; 
 
 

Αθήνα 29/05/2009

ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου