Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Ιδιοκτήτες: Οι νέοι φόροι φέρνουν πλειστηριασμούς ακινήτων

Ιδιοκτήτες: Οι νέοι φόροι φέρνουν πλειστηριασμούς ακινήτων


http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=246622

Τα φορολογικά μέτρα οδηγούν σε απαξίωση των ακινήτων και σε ποινικοποίηση της κατοχής ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας στη χώρα, που θα οδηγήσει σε μαζικούς πλειστηριασμούς ακινήτων από το Δημόσιο, κατήγγειλε το Σάββατο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) Στράτος Παραδιάς.

Μιλώντας στο 28ο ετήσιο πανελλήνιο συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ, που έγινε παρουσία του υφυπουργού Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη και στελεχών από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο κ. Παραδιάς τόνισε ότι οι νέες προτάσεις για ποινές ακόμη και κάθειρξης για όσους αδυνατούν να πληρώσουν τις οφειλές από ΦΑΠ και λοιπούς φόρους ακινήτων θα αναγκάσουν το Δημόσιο να αρχίσει μαζικούς πλειστηριασμούς ακινήτων όσων έχουν απρόσοδες περιουσίες, από τις οποίες θα επωφεληθούν «τα κοράκια».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ακίνητα θα αρχίσουν να αλλάζουν χέρια, περνώντας στη κατοχή εκείνων που έχουν ρευστότητα, σε μια σημαντική αναδιανομή πλούτου, τόνισε.

Για να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη, η ΠΟΜΙΔΑ προχώρησε στην υποβολή μιας σειράς αιτημάτων προς την κυβέρνηση.

Ανάμεσα σ' αυτά ξεχωρίζει η πρόταση για εξόφληση φόρων με εκχώρηση ακινήτων προς το Δημόσιο στην τιμή εκτίμησης από το ΚΕΠΥΟ, με σκοπό τη διά συμψηφισμού εξόφληση οφειλών προς το Δημόσιο για κάθε ποσό που επισύρει ποινή κάθειρξης ή φυλάκισης.

Η ΠΟΜΙΔΑ ζητεί επίσης την άμεση μείωση των τιμών ζώνης και των συντελεστών εμπορικότητας των επαγγελματικών ακινήτων, αύξηση των συντελεστών παλαιότητας όλων των κτισμάτων, μείωση των συντελεστών του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας και εξαίρεση των απρόσοδων ακινήτων από αυτή τη φορολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου